
Rozpocznijmy od śniadania. Kanapki z wędliną oraz z żółtym serem dobrze jest zastąpić ożywczymi koktajlami. W zależności od pory roku wybieramy sezonowe warzywa oraz owoce. Zimą najbardziej smaczne, a zarazem pełne witamin są koktajle z owoców cytrusowych, które przyspieszają przemianę materii, na przykład koktajl z grejpfruta, pomarańczy oraz płaskiej łyżeczki miodu, jeżeli chcesz stłumić gorzki posmak grejpfruta. Wiosną natomiast można na co dzień pić coś nowego, m.in. pyszne koktajle z botwinki, pietruszki, pomidorów bądź sałaty. Do każdego z nich dołóż jakiś owoc, a drugą porcję niewątpliwie chętnie zabierzesz na drugie śniadanie. Na obiad najlepsze będą zupy z warzyw.
Czy pragnąłbyś zgłębić temat opisany w naszym artykule? Jeśli jesteś za, to czytaj w serwisie (http://englander.com.pl/medycyna-estetyczna-wroclaw/skleroterapia-leczenie-zylakow/) kolejne ciekawe treści.
Jeśli znudziły ci się tradycyjne przepisy, spróbuj zrobić zupę krem, np. z dyni, brokułów bądź z zielonego groszku.
Dzięki odrobinie przyprawy chili, tak jak dzięki cytrusom, dodatkowo pobudzisz metabolizm. Kolacja też nie musi wiać nudą, starczy jedynie przygotować kolorowe sałatki. Do najsmaczniejszych oraz małokalorycznych sałatek zaliczają się na przykład te z gotowanym kurczakiem. Możesz do nich dodać sałatę, awokado, kukurydzę czy jabłko. Dopraw je przyprawami, polej jogurtem naturalnym albo sokiem z cytryny – i rewelacyjna kolacja gotowa.