images

Internetowe porady kulinarne

Książki kucharskie nie są już używane. Teraz szukając pomysłu na smaczny posiłek korzystamy z przeglądarki internetowej. Dzięki temu dowiemy się, jak eść smacznie, bez długiej walki w kuchni.

W Google znajdziemy wszystko. Jeżeli zapragniemy przyrządzić w tej chwili mus jabłkowy, musimy jedynie zapytać o recepturę wyszukiwarki internetowe. Przekąski, dania makaronowe już sprawdzone przez internetowe kucharki od razu można pewnie brać na warsztat, tym bardziej, że składniki są właściwie dopasowane.

Sałatka z rukoląLodową sałatę coraz częściej zastępuje rukola. Ma raczej charakterystyczny smak, który nie zawsze pasuje. Za to w właściwym połączeniu jest zawsze smaczna.

Składniki: rukola, pieczarki, marchewka, kukurydza, olej rzepakowy, orzechy włoskie, cytryna, sól, pieprz, bazylia lub pietruszka, świeży czosnek.

Siekamy pieczarki drobno po czym smażymy na rzepakowym oleju.

Omawiany temat na pewno posiada interesujące informacje, ale żeby zdobyć ich jeszcze więcej prześledź link (http://m-med.wroclaw.pl/), który jest niezwykle absorbujący.

Następnie kroimy marchewkę w paski i dodajemy do grzybków – dodajemy odrobinę soli i ulubionych przypraw (może być także curry), dusimy aż zmięknie, czosnek wyciskamy na koniec. Następnie już można umyć rukolę i oczyścić ją ze zbyt długich łodyżek. To już prawie wszystko. Kiedy duszone marchewka i pieczarki przestygną, wsypujemy je do miseczki, przykrywamy rukolą opruszoną drobno pokrojonymi orzechami, bazylią lub pietruszką i skropioną cytryną. Całą sałtkę mieszamy w czasie nakładania na talerzyk.

Sałatka z rukolą to zdrowy dodatek do rybnych posiłków, ale moż| też stanowić danie. Idealnie też łączy się z obiadem makaronowym.

Makaron na szybkoTrudno wyobrazić sobie dietę bez pełnowartościowego makaronu. Ekologiczny makaron jest zdrowy i co ważne: nie tuczy. To, czy danie jest kaloryczne zależy zawsze od dodatków. Makaron z plastrami wędzonego łososia i rukolą jest zdrowy i przede wszystkim można go zrobić w kilkanaście minut

Składniki: razowy makaron, wędzony łosoś, orzechy, rukola, pietruszka, sól, pieprz i dowolne zioła, mleko.

Gotując makaron, dusimy na mleku wędzonego łososia pokrojonego w kostkę. Łączymy składniki smażąc, a dalej obsypujemy zmielonymi orzechami. Jeśli ktoś lubi można dodać też konserwową kukurydzę i zetrzeć ser (mozzarella lub popularny parmezan). Już na końcu dodajemy rukolę.

Wszystkie składniki kupimy tu : .